Rondreis Noord Griekenland

Een rondreis Noord-Griekenland is een unieke ervaring en heel anders, dan de eilanden.

Je beleeft hier nog het authentieke Griekenland met gastvrije inwoners en prachtige dorpjes en steden.

Het is jammer dat er nog weinig reizigers kiezen voor een rondreis Noord-Griekenland. Je kan er namelijk heerlijk eten, prachtige bezienswaardigheden ontdekken en genieten van authentieke Griekse gerechten.

Aanbevolen reisaanbieders. De mooiste rondreizen vind je bij:

Begin je reis in Thessaloniki centraal gelegen in Noord-Griekenland. Maak daarna een rondreis naar verschillende plekken in het noorden. Maak een rit langs de kust en ontdek plekken zoals Sitonia, Afitos en Vourvourou. Trek daarna de bergen in en ontdek unieke plekjes en kloosters bovenop hoge kliffen.

Roadtrip Noord Griekenland

Maak een roadtrip Noord-Griekenland en ontdek de mooiste plekken op het vaste land van Griekenland. Verschillende reisorganisaties bieden een roadtrip Noord-Griekenland aan. Je kan een individuele rondreis maken door het noorden van het land.

Roadtrip Noord Griekenland

Tijdens een roadtrip Noord-Griekenland kom je langs verschillende unieke bezienswaardigheden. Letterlijk één van de hoogtepunt is de berg Olympus. Dit is de hoogste berg van Griekenland. Hier vlakbij liggen de stranden van Vistaverde waar je unieke plekjes langs het strand kan vinden.

Maak vooral een verrassende autoroute langs het andere Griekenland. Maak o.a. een route langs Pella en Kalambaka. Of ontdek de hoogstgelegen meren van de Balkan en maak een wandeling door de diepste kloof ter wereld: Vikoskloof. Een roadtrip Noord-Griekenland is absoluut een unieke verrassing om te boeken.

Fly Drive Noord Griekenland

De beste manier om een rondreis door Noord-Griekenland te maken is met een eigen huurauto. Door een fly drive vakantie te boeken staat er een huurauto op het vliegveld klaar. Direct na aankomst rij je naar het eerste hotel op de route.

De route zelf wordt uitgestippeld door de reisorganisatie. Je kan uit verschillende fantastische routes kiezen voor de rondreis Noord-Griekenland te vergelijken. Elke reisorganisatie heeft z’n eigen route die je mag gaan rijden met je eigen huurauto.

Een fly drive Noord-Griekenland maakt jouw vakantie extra speciaal. Je hebt de vrijheid van een eigen auto, waardoor je soms zelfs even van de route kan afstappen. Of wat langer door bijvoorbeeld de Vikoskloof kan wandelen. Dit maakt een fly drive Noord-Griekenland absoluut een aanrader.

Auto rondreis Noord Griekenland

Een auto rondreis Noord-Griekenland is de beste manier om dit prachtige deel te gaan ontdekken. Je zal al snel merken dat dit een heel ander deel van Griekenland is, dan je eerder hebt leren kennen. Je leert hier nog echt het authentieke Griekenland kennen.

Al vrij snel wordt je tijdens een auto rondreis Noord-Griekenland verliefd op de authentieke dorpjes, ruige natuur en prachtige bezienswaardigheden. Vergeet zeker niet je fotocamera mee te nemen want je vindt hier tevens de mooiste zonsondergangen ter wereld.

Een auto rondreis Noord-Griekenland geeft je de vrijheid om met je eigen auto door het noorden van het land rond te rijden. Vanuit de reisorganisatie krijg je een route en de hotels erlangs zijn geboekt. Het enige wat je hoeft te doen is lekker gaan genieten!

Individuele rondreis Noord Griekenland

Geniet van de vrijheid, natuur, authentieke plaatsen en de gastvrije bevolking tijdens een individuele rondreis Noord-Griekenland. Je bent van niemand afhankelijk tijdens een rondreis door het noorden van Griekenland.

Met je eigen huurauto bepaal je helemaal zelf hoe lang je over een bepaalde route doet. Zo kan je af en toe uitstappen om te genieten van de natuur of een bergdorpje te bezichtigen. Een individuele rondreis Noord-Griekenland geeft je deze ultieme vrijheid.

Griekenland Cycladen

Tijdens een individuele rondreis ligt de route helemaal vast en staat de huurauto op het vliegveld klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de route volgen en te genieten van het echte authentieke Griekenland zonder massatoerisme.

Groeps rondreis Noord Griekenland

Zie je het niet echt zitten om alleen met de auto op reis te gaan in een vreemd land? Dan kan je voor een groepsrondreis Noord-Griekenland gaan. Tijdens een groepsrondreis kom je langs unieke plekken samen met een enthousiaste groep.

Een paar keer per jaar vertrekt er op vaste datums een aantal groepen naar Noord-Griekenland. In een bus ga je door het prachtige landschap trekken en unieke plekken ontdekken. Verschillende reisorganisaties organiseren de rondreis.

Samen met een groep op reis gaan is natuurlijk ook harstikke gezellig. Je leert zo nieuwe reizigers kennen en samen gaan jullie Noord-Griekenland ontdekken. Een extra voordeel is dat je zelf niet hoeft te rijden en je naar verschillende punten op de route gebracht wordt.

Rondreis Noord Griekenland en Macedonië

Een rondreis Noord-Griekenland en Macedonië is een prachtige combinatie. Ontdek het andere Griekenland in combinatie met de Balkan. Je ervaart hier een unieke gastvrijheid in combinatie met een prachtige natuur en cultuur.

Je begint je rondreis in Noord-Griekenland langs de kust. Na een paar heerlijke stranddagen en een bezoek aan authentieke vissersdorpjes trek je het binnenland in. Vervolgens bezoek je de hoogste berg van Noord-Griekenland: Olympus. Na een bezoek aan prachtige kliffen en kloosters trek je richting Macedonië.

Het oude Macedonië is de geboorteplaats van de beroemde Karel de Grote. Ontdek hier Middeleeuwse dorpjes en de stad Dion. Dion was vroeger een belangrijke stad van het koninkrijk. Ontdek het zelf tijdens een rondreis Noord-Griekenland en Macedonië.

Rondreis Noord Griekenland hoogtepunten

De rondreis Noord-Griekenland zit vol met hoogtepunten die je zelf kan ontdekken. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in Zagoria en geniet van snelstromende riviertjes en prachtige eeuwenoude bezienswaardigheden. Je kan hier prachtige wandeltochten in de natuur maken.

Rondreis Noord Griekenland hoogtepunten

Rij vervolgens tijdens een rondreis langs de westkust en bezoek onbewoonde eilandjes voor de kust of geniet van de authentieke dorpjes met gekleurde huisjes. Parga en Sivota zijn zeker weten aanraders.

Aanbevolen reisaanbieders. De mooiste rondreizen vind je bij:

Bezoek zeker ook Kalambaka met de beroemde grotkloosters waar het letterlijk kan spoken. Of ga naar de hoogste berg van Griekenland: Olympus. Sluit je rondreis af met een bezoek aan Thessalonki om vervolgens weer terug naar huis te gaan.

Rondreis Noord Griekenland tips

Neem vooral bij een rondreis Noord-Griekenland de tijd om plekken te ontdekken. Er is veel moois te zien en op sommige plekken zou je wel een week bezig kunnen zijn met wandeltochten.

Wissel voor de rest je reis af met zowel het binnenland als de authentieke vissersdorpjes langs de kust. Je krijgt zo van twee werelden iets mee. Een andere leuke tip is om de reis eventueel te combineren met een bezoek aan het eiland Corfu. Je kan hier je vakantie afsluiten met een luie strandvakantie.

Corfu stad

De laatste tip die we je meegeven is om vooral te gaan genieten van je rondreis Noord-Griekenland. Je gaat hier echt het andere Griekenland ontdekken en je ziet meteen dat het land echt heel wat moois te bieden heeft.